Saltar al contenido

Guerra al plàstic: Eco Caramel a les comparses 2020!

  • por

T’expliquem més coses sobre el projecte del caramel sostenible per Les Comparses 2020!

El projecte de l’Eco Caramel és una iniciativa de La Vinagreta en col·laboració amb la Federació d’Associacions pel Carnaval de Vilanova i la Geltrú (FAC) amb l’objectiu de reduir la generació de residus i l’impacte ambiental del Carnaval de Vilanova.

Les dades
Per Carnaval, a Les Comparses de Vilanova i la Geltrú, es llencen entre 90 i 140 tones de caramels. Més de 50 grams de cada quilo són els plàstics i parafines de l’embolcall. Així, cada Comparsa, llença al menys 5 tones de plàstic i parafina al terra, un part important del qual acaba al clavegueram, i, al final, al mar.

Què volem?
Aconseguir un embolcall que es degradi fàcilment i augmentar el volum de vendes del caramel oficial sostenible de la Federació d’Associacions pel Carnaval de Vilanova i la Geltrú (FAC) , minimitzant o anul·lant l’increment de cost que suposaria pel consumidor final.

Com ho farem?
Fent una campanya per conscienciar als comparsers i comparseres que un caramel més sostenible és un benefici per a tots i totes, per la festa i per la vila, i per això necessitem la complicitat d’ entitats, administració, comerços i ciutadania.