Saltar al contenido

DFA2017

DFA2017

Del 15 de setembre al 6 d’octubre a Vilanova i la Geltrú

Cicle de documentals i debats per sensibilitzar sobre el canvi climàtic i les seves causes, debatre sobre els impactes ambientals, socials i econòmics de l’actual model econòmic i de consum i visualitzar alternatives per a un futur més just i sostenible, en el marc de la sobirania alimentària i la transició energètica.

Documentals

dv 22/9/2017, TP, 20:30h, 5€Demain

Cyril Dion, Mélanie Laurent, 2015, França, VOSE, 118’

Les solucions ja existeixen: un nou món en marxa. Què passaria si mostrar solucions o explicar històries podsitives fos la millor manera de resoldre els problemes ecològics, econòmics i socials?

Seguint la publicació d’un estudi que anunciava la possible desaparició de part de la humanitat d’aquí a 2100, Cyril Dion i Mélanie Laurent es van proposar, al costat d’un equip de quatre persones, iniciar la seva pròpia investigació en deu països, per esbrinar què podria estar provocant tal catàstrofe i, sobretot, com es podria evitar. Durant el seu viatge van conèixer a pioners que estaven reinventant l’agricultura, l’energia, l’economia, la democràcia i l’educació. Posant en pràctica aquestes iniciatives, concretes, positives i que ja estan en marxa en alguns llocs i demostrant que funcionen, els directors van començar a adonar-se com podria ser el món del demà.

Debat amb la participació de Dídac Ferrer, cap del gabinet d’Innovació i Comunitat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i membre de Nexus24, programa per fomentar les comunitats col.laboratives a la UPC

dv 29/9/2017, TP, 20:30h, 5€Empatía

Ed Antoja, 2016, Espanya, 75′

Una història sobre el respecte animal explicada per un escèptic.

Ed rep l’encàrrec de realitzar un documental per intentar canviar els hàbits de la societat que perjudiquen els animals. Però totalment aliè al món de la protecció dels animals, es donarà compte de que per dur a terme el projecte abans s’ha de convèncer a si mateix.

Debat amb la participació de Carla Cornellà, fundadora i presidenta del patronat i directora executiva i coordinadora de relacions internacionals de la FAADA, Fundació per l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals

dv 6/10/2017, TP, 20:30h, 5€This changes everything

A. Lewis, 2015, Canada/EEUU, VOSE, 89′

El capitalisme contra el clima.

A “This Changes Everything”, Lewis i Klein, inspirat en el llibre de Naomi Klein: «Això ho canvia tot, El capitalisme contra el canvi climàtic”, aposten per reimaginar l’immens repte que representa el canvi climàtic per a la humanitat. D’una banda, trobarem impactants retrats de set comunitats que es troben en primera línia en la lluita contra el canvi climàtic, des de la conca del riu Powder a Montana, passant per les sorres bituminoses d’Alberta, o des de la costa sud de l’Índia fins a més enllà de Pequín. Entrellaçat amb aquestes històries, el fil narratiu de Klein estableix la connexió entre l’excessiu CO2 que es troba en l’aire i el sistema econòmic que l’ha portat fins aquí. Així, al llarg del film, Klein va construint una tesi controvertida i, al mateix temps, emocionant: podem “aprofitar la crisi del canvi climàtic per convertir el fracassat model econòmic imperant en alguna cosa radicalment millor.”

Debat amb la participació d’Alfons Pérez, de l’Observatori pel Deute en la Globalització (ODG).