Saltar al contenido

DFA2016

DFA2016

Del 27 de maig al 19 de juny a Vilanova i la Geltrú

Cicle de documentals, debats, mercat de productes de proximitat, cuina d’aprofitament i dinar de profit, per sensibilitzar sobre el canvi climàtic i les seves causes, debatre sobre els impactes ambientals, socials i econòmics de l’actual model econòmic i de consum i visualitzar alternatives per a un futur més just i sostenible, en el marc de la sobirania alimentària i la transició energètica.

Documentals

dv 27/5/2016, TP, 20h, 5€Seeds of time

Sandy MacLeod, 2013, EEUU, 71’

El canvi climàtic i la destrucció de la biodiversitat

Una tempesta perfecta s’està gestant mentre s’intenta, a contrarrellotge, protegir el futur dels nostres aliments i salvar l’únic recurs sense el que no podem viure: les nostres llavors. Els bancs de llavors s’estan quedant sense recursos, les males collites provoquen fam i disturbis i els efectes de l’acceleració del canvi climàtic estan afectant als nostres agricultors a escala mundial…

Debat amb la participació de Marta Arce, d’Esporus – Centre de conservació de la biodiversitat cultivada

dv 3/6/2016, TP, 20h, 5€The true cost

Andrew Morgan, 2015, EEUU, 92’

El preu de paguem per seguir la moda

El documental és una història sobre la roba que ens posem, les persones que la fabriquen i l’ombra allargada de la indústria tèxtil: explotació laboral i impacte mediambiental. El preu de la roba ha anat disminuint des de fa dècades, mentre que els costos humans i ambientals han crescut de forma espectacular. El documental ens explica la història no explicada i ens convida a reflexionar: qui paga realment el preu de la nostra roba?

Debat amb la participació de SETEM, coordinadora de la campanya Roba Neta a Catalunya

dv 10/6/2016, TP, 20h, 5€More than honey

Markus Imhoof, 2012, Suïssa, 95’

Quan el món sense abelles no és món

Una mirada en profunditat a les colònies d’abelles de mel a Califòrnia, Suïssa, Xina i Austràlia i al drama de la seva progressiva desaparició. «Si les abelles desapareguèssin del món, a la humanitat només li quedarien quatre anys de vida.» (Albert Einstein)

Debat amb la participació de l’Associació Catalana d’Apicultors

dv 17/6/2016, TP, 20h, 5€Just eat it

Grant Baldwin, 2014, EEUU, 75’

L’escàndol del malbaratament dels aliments

La Jen i en Grant es submergeixen en la cadena de malbaratament alimentari, des del camp. . .a la seva nevera. Al món es llença gairebé el 50% del global d’aliments a les escombraries. Una xifra que esgarrifa si tenim en compte que al món hi ha uns 800 milions de persones que passen gana. Aquest malbaratament té també un impacte econòmic i mediambiental.

Debat amb la participació de la Paco Muñoz, de la PAA – Plataforma Aprofitem els Aliments