Saltar al contenido

Anthropocene

Anthropocene. The Human Epoch 

https://youtu.be/kiYoojU_z-A

Jennifer Baichwal,  Nicholas de Pencier,  Edward Burtynsky, 2018, Canadà, 87′, VOSE

La nova època geològica causada per l’activitat humana

El documental és una meditació cinematogràfica sobre els canvis profunds que ha patit el planeta Terra a causa de l’activitat humanitat. A partir de la recerca realitzada per un grup internacional de científics durant gairebé deu anys, el documental planteja la possibilitat que, com a conseqüència dels profunds canvis provocats per l’ésser humà a la Terra, haguem entrat, a mitjans del segle XX, en una nova època geològica: l’era antropocènica.

Des dels dics de formigó a la Xina que cobreixen més de la meitat de la seva costa continental fins a la maquinària més gran mai construïda a Alemanya, passant per psicodèliques mines de potassi als Urals, la devastada gran barrera de coral australiana i els estanys surrealistes provocats per l’evaporació del liti del desert d’Atacama, els cineastes han recorregut el planeta utilitzant càmeres d’última generació que transformen el documental en una experiència immersiva per a l’espectador. En la intersecció de l’art i la ciència, Antrophocene és testimoni d’un moment crític de la història geològica i un homenatge a la terra, alhora que alerta dels riscos existents provocats per la intervenció i l’espoliació imparable de l’ésser humà.

Tercer d’una trilogia que inclou Manufactured Landscapes(2006) i Watermark(2013). Antrophocene ha estat guardonat i seleccionat en nombrosos festivals, entre ells, la Berlinale, el Sundance Film Festival, el Toronto Film Festival i el D’A Film Festival.

Debat amb Juan Insua, director del CCCBLab (@CCCBLab), que és el magazine digital sobre recerca i innovació cultural del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), del festival Kosmopolis. Festa de la literatura amplificada, que és una trobada literària biennal que se celebra al CCCB des del 2002, i del Premi Internacional a la Innovació Cultural.


dv 27 setembre, 20.30h
Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú